EN
0297 - 324 898

Stieva Metaalbewerking Harmelen creëert slimme bevestigingsoplossing voor energiecollectoren

26 januari 2018

Stieva Metaalbewerking Harmelen heeft meegedacht met de Gemeente Utrecht voor de installatie van een nieuw energiesysteem (HONE). Het dak was in eerste instantie niet geschikt voor het bevestigen van de energiecollectoren. Deze moesten worden bevestigd op een gevelconstructie die van binnenuit niet bereikbaar was.

Door een kleine constructie met een koudebrug en een afdekplaat te ontwerpen, werd een vast punt buiten de gevel gecreëerd, waaraan de collectoren bevestigd konden worden. Op deze manier werd de isolatie in de gevel niet aangetast.

Met deze oplossing is een dak vol energiecollectoren gerealiseerd bij zwembad Den Hommel. De Gemeente Utrecht heeft hiermee circa 40 ton CO2 gereduceerd en is de eerste in Nederland die gebruik maakt van dit slimme systeem.

Stieva Metaal Groep Harmelen is onderdeel van de Stieva Metaal Groep, gespecialiseerd in het bewerken van metaal op maat. Van metalen puien tot bouwconstructies, maar ook voor machinebouw, RVS producten en aluminium boten kunt u bij ons terecht.

Neem contact op

Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact
Bel ons
Mail ons
Vind ons