EN
0297 - 324 898

Nominatie beste renovatieproject Denemarken: Rømerhus, Aarhus

26 juli 2018

De renovatie van het Rømerhus in Aarhus, Denemarken is dit jaar genomineerd voor het beste renovatieproject van Denemarken (RENOVER prisen 2018).

Stieva ontwikkelde en monteerde de stalen kozijnen, zodat de gevel teruggebracht kon worden naar het oorspronkelijke uiterlijk van 1895, maar nu met nieuwe, duurzame materialen en een goede isolatie. Stieva realiseerde dit project in opdracht van het Deense E+N arkitektur.

Er zijn 6 genomineerden gekozen uit 182 geselecteerde projecten. De winnaar wordt op 6 september bekend gemaakt.

Het doel van de renovatieprijs is om aandacht te geven aan voorbeeldige renovatieprojecten, die een inspiratie zijn voor anderen. De zeven nominatie criteria: goed voorbeeld, energie-eisen, duurzaamheid, goede samenwerking, hoge kwaliteit , bijdrage aan het milieu en de economie, kwaliteit van de uitvoering en de toegevoegde waarde.

Het Rømerhus is na een grondige renovatie nu weer één van de indrukwekkendste gebouwen van Aarhus. De buitenkant is teruggebracht overeenkomstig de oorspronkelijke architectuur van Sophus Frederik Kühnel (1895), geïnspireerd door de Franse en Noord-Italiaanse Renaissance. Het was ooit een van de eerste woonhuizen in Aarhus en wordt nu gebruikt als kantoorgebouw.

Neem contact op

Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact
Bel ons
Mail ons
Vind ons